Lite om mig

Jag har i många år varit aktiv inom Brukshundklubben och tycker föreningslivet är härligt.

Sitter gärna med i styrelsen för att kunna hjälpa till och påverka våra föreningar. Är med i tollarklubbens styrelse just nu och har tidigare varit med i Höör BK och SBK skånedistriktets styrelse.

 

Utbildade mig till SBK instruktör för 20 år sedan och för två års sen gick jag en kurs för att bli tävlingsinstruktör. Tycker det är härligt att få hjälpa andra att komma igång att träna sin hund

och sen börja tävla.

Håller kurser på Höör brukshundklubb i allmänlydnad, tävlingslydnad och sök.

 

Första gången jag kom i kontakt med en tollare, var på Höör BK början av 90-talet. En av instruktörerna hade fått en trevlig hund i sin kurs och hennes utmaning var att lära sig namnet på rasen. Jag var ju tvungen att se hur den såg ut och glömde sen inte bort denna härliga hund.

Dröjde dock ett tag innan jag själv kunde skaffa en tollare, men sen kom Ted från Agrosofens kennel in i mitt liv 2003. Vi hade turen att få komma med på en utbildning för räddningshundar. Efter mycket slit blev Ted färdig räddningshund, med en mycket stolt matte.

 

Mitt projekt under 2014 är att få en kull valpar efter Nixa.Vilket är väldigt spännande, då det är mycket som skall stämma. Men förhoppningsvis så har jag valpar under sensommaren.